Loading...

Borkereső


kedvezmeny
Csetvei Ezerjó A – Amfora, Mór, 2021 (száraz)

Az agyagamforás borkészítés és tárolás ősi módját már a görögök és rómaiak is ismerték – s ez a tudás segített Krisztinának is. Lehetővé tette, hogy kifejezésre juttassa a saját megközelítését, és hogy tehetsége megmutatkozzon a bor készítésében. Légli Attila kőagyag amforáiban spontán erjedéssel erjedt és érlelődött bor illatában akácvirág, csonthéjasok és érett alma érződik, mellette trópusi gyümölcsök, vanília és fehér bors. Az ízélményt a gyümölcsösség határozza meg – főleg trópusi gyümölcsöket mutat – a vibráló savak pedig tökéletes egyensúlyban vannak. Felfedezhetünk még grapefruitot, akácot, őszibarackot, illetve paradicsomlevélre és nedves kövekre emlékeztető jegyeket.  Elegáns bor, amely kiválóan érvényesül ételek mellé, és remekül párosítható tenger gyümölcseivel és hideg felvágottakkal.

Lelőhelyek: Csetvei webshop, HolnapOttaBor.hu, Pinceképviselet, Öreg Prés Étterem (Mór), Szaletly, Tasting Table, Móri TDM iroda – Lamberg Pince, Borfalu

Csetvei Ezerjó H – Hordó, Mór, 2021 (száraz)

Az egyedülálló, helyi ezerjó szőlőfajtából Krisztina azért készít bort, hogy megmutassa, miről is szól ez a borvidék, és mire képes egy kis csavarral – ha a magyar tölgy (225L-es hordók, spontán erjesztés) és a finom seprőn érlelés jellegzetes aromáival párosul. Gazdag illat tele almával, barackkal, banánnal, mangóval, leheletnyi fával, toastossággal és gombával. Kóstolva nagy testű és buja. Száraz, egész szájat betöltő bor, amelyben a toastos, kenyértésztára emlékeztető ízjegyek mellett zöld almát, vaníliát, őszibarackot és citromot is felfedezhetünk benne. Gyönyörű, hosszú lecsengése lebilincselő.

Lelőhelyek: Csetvei webshop, HolnapOttaBor.hu, Pinceképviselet, Vakvarjú Csónakház, Tasting Table, Móri TDM iroda – Lamberg Pince, Borfalu, Selection.hu

Friday Csóka Szóda 2021, Mór (száraz)

A Csóka Szóda egy ezerjó szőlőből készített gyöngyözőbor. Szenvedélyesen szeretjük a buborékokat, hisz oly pajkosan játszanak a pohárban és üdén pattannak szét a szájban. Ezért palackba zártuk őket Ezerjó szőlőnk társaságában, hogy egy légies, illatos, roppanósan gyümölcsös gyöngyöző bort kortyolhassatok péntek este.

Lelőhelyek: Friday Winery (Mór), Már vártalak pékség (Székesfehérvár), 0,75 Bistro (Budapest), Beat (Székesfehérvár), Öreg Prés Étterem (Mór), Palack Borbár (Budapest)

Friday Kapitány Ezerjó, 2020, Mór (száraz)

Sokszor azzal jutsz el ismeretlen és csodálatos világokba, ha hagyod magad vezetni. Engedd át az irányítást Friday Kapitányunknak, aki egy karakteres, erőt sugárzó, magával ragadó egyéniség. Hidd el, nem fogsz csalódni, mindvégig a hatása alatt tart majd.

Lelőhelyek: Friday Winery (Mór), 0,75 Bistro (Budapest), Beat (Székesfehérvár), Öreg Prés Étterem (Mór), Palack Borbár (Budapest)

Friday Hordós Ezerjó, 2020, Mór (félszáraz)

Kései szüretelésű hordós ezerjó.

Mert a késő őszi napsütésben is kibontakozhat egy érett, hosszan tartó szerelem! Így történt 2020-ban, amikor gyönyörű sárgás, töppedt szemekkel teli ezerjó fürtjeinket tölgyfa hordóba tettük, és 11 hónapot vártunk, hogy minden szépen összecsiszolódjék. Selymesen mazsolás, izgalmas, késői szerelem született belőle, melyre megérte várni.

Lelőhelyek: Friday Winery (Mór), 0,75 Bistro (Budapest), Beat (Székesfehérvár), Öreg Prés Étterem (Mór), Palack Borbár (Budapest)

ezerjo

Frittmann Ezerjó, 2021, Soltvadkert (száraz)

Zöldessárga színű bor, amelynek nemcsak színe, hanem – citrusos, zöldalmás, fehér szirmú virágos, őszibarackos jegyeitől – az aromatikája is friss hatású. A test könnyed, a szerkezet lendületes, hála az arányos alkoholtartalomnak és a dinamikus savérzetnek, amelyek feszessé teszik a kortyot. Egyenes, jó arányokkal bíró, izgalmas bor a Kunság egyik jellegzetes szőlőfajtájából. 12-14°C-os hőmérsékleten ajánljuk szárnyasokhoz, és halételekhez, sajtokhoz.

Lelőhelyek: Auchan, Lidl, CBA, CBA príma, Borvár, Magyar Borfutár, Pannon Piac, KozakItal.hu, TritonTrade.hu

fahordó

Frittmann Fahordós Ezerjó FVP, 2018, Soltvadkert (száraz)

Citromsárga színű bor, amelynek illatában a sárga húsú gyümölcsös jegyek mellett mézes, vajas, vaníliás aromák jelennek meg. A közepes korty aromatikája párhuzamosan fut az illattal, az almás, körtés, mangós zamatok mellett pörkölési jegyeket érzünk. Ez utóbbiak enyhe krémes érzetet adnak a bornak, amelynek elsődleges szerkezeti elemei mégis határozott, élénk savai maradnak. A fűszeres lecsengés hosszan megmarad a szájban. Ajánljuk fogyasztani 14°C-on szárnyas és halételekhez, és fehér mártásos húsokhoz.

Lelőhelyek: Auchan, Lidl, CBA, CBA príma, Borvár, Magyar Borfutár, Pannon Piac, KozakItal.hu, TritonTrade.hu

frittman

Frittmann Gold Ezerjó Brut, 2018, Soltvadkert (száraz)

Apró buborékok úsznak a felszín felé a citromsárga színű pezsgőben. Az illatot az alma és a körte mellett a tradicionális pezsgőkészítésre jellemző élesztős, piskótás, kekszes jegyek töltik ki. A korty elegáns felépítéséhez a mértéktartó test mellett a közepes savak és krémes gyöngyözés is hozzájárul. Az ízvilágban az illatban már érezhető aromák mellett herbális, grépfrútos zamatokkal színesedik a kép. Savaiban, mind zamatában, igen harmonikus borról van szó. Komplex, hosszan tartó, zamatban nagyon gazdag, igazán finom íz érzetet hoz magával. 9-10°C-os hőmérsékleten ajánljuk szárnyasokhoz, és halételekhez, sajtokhoz.

Lelőhelyek: Auchan, Lidl, CBA, CBA príma, Borvár, Magyar Borfutár, Pannon Piac, KozakItal.hu, TritonTrade.hu

jobarat

Gál Szőlőbirtok és Pincészet Jóbarát, 2021, Szigatcsép, Kunság (száraz gyöngyözőbor):

Jóbarát fehér gyöngyözőborunk az ezerjó és a szürkebarát alapborok házasításával, szén-dioxid hozzáadásával készült. A két fajta kiemelkedő értékei egymást kiegészítve jelennek meg a borban. Az Ezerjó karakteres savaival kiváló alapjául szolgál az üde, frissítő gyöngyözőbornak, a szürkebarát pedig minimális maradék cukortartalmával és virágillatával kedvessé szelidíti azt. A bor élvezeti értékét a benne jelenlévő buborékok finom eloszlása fokozza. Fogyasztását jól behűtve 8–10 °C-on ajánljuk.
Lelőhelyek: SPAR és INTERSPAR üzletek, Holnapottabor.hu a pincészet saját webshopja.

brut

Lincz MÓRpheus Brut, Mór

Tradicionális eljárással készült 100% Ezerjó pezsgő. A családi pincészet igazi ékköve, egyedi és igazán különleges. Savakban gazdag, de nem tolakodó, ízében teljes, finom buborékokkal vegyítve.

Lelőhelyek: www.linczpince.hu, Lincz Pincészet (Mór, Zrínyi u. 37., hétköznap 7.00–14.00)

sweet

Lincz Késő Ezerjó, Mór (édes)

Nagy beltartalommal rendelkező igen zamatos ezerjó, 0,5L-es palackba töltve. Ízében a kellemes savak érződnek a cukor tökéletes harmóniájával összhangban.

Lelőhelyek: www.linczpince.hu, Lincz Pincészet (Mór, Zrínyi u. 37., hétköznap 7.00–14.00)

lincz-ezerjo

Lincz Ezerjó, 2021, Mór (száraz)

Ha Mór akkor Ezerjó, mondhatnánk enyhén általánosítva, de miért is van, hogy egy település neve ennyire összekapcsolódik egy borfajtával? Az ezerjó egy magyar származású szőlőfajta, azonban ezen a tájon talált igazi otthonra. A Móri-borvidék ökológiai adottságai, a meszes, néhol löszös talaj miatt a borok karakteresek, magas savtartalommal rendelkeznek. Az Ezerjó fürtje középesen nagy, bőtermő, a bogyók nagyok, vastag héjúak, középérésű és rothadékony. Borának színe zöldes-fehér, illata, zamata diszkrét nem hivalkodó ugyanakkor gerinces, testes, savban gazdag bor, azonban ez a savtartalom nem ütközik ki, hanem mintegy belesimul a bor harmóniájába.

Lelőhelyek: www.linczpince.hu, Lincz Pincészet (Mór, Zrínyi u. 37., hétköznap 7.00–14.00)

ezerjo
miklóscsabi ezredes ezerjó, 2020, Mór (száraz)
Apa termel. Ezerjót. nevel. lovagol lángot. Csókában morog, kerülget madárfészkeket. vár, kivár. szüret nálunk utoljára.

Aranysárgába hajló szín, visszafogott illat. Egy fahordós Ezerjó, ahol megjelenik Mór vulkanikus talajának mineralitása. Kicsit melegedve határozottan sós, krétás, illatjegyek a megszokott citrusok, emellett vaníliás jegyekkel egészülnek ki. A szájban leginkább sós, minerális. Kissé melegebben némi citrusosság is megjelenik a korty közepén. Lendületes és tüzes, de egyben vaníliásan krémes a fahordó jegyei tetten érhetőek.
Ételpárosítás: tatarbeefsteak

Lelőhelyek: miklóscsabi pincéje (Mór, Ezerjó u. 3.), Kempinski Hotel (Budapest)

ezerjo

Petőcz Pincészet Ezerjó 2021, Mór

Cilifánt, azaz ezerjó ászáriasan, a porcelánboltból. Ez a bor valóban olyan, mint a porcelán: minden ízében kristálytiszta, vibráló savú, lendületes és hosszú. Éppoly sokszínű, mint a porcelánon megtörő fény. Ászár és az Ezerjó régi, nagy találkozás!

Lelőhelyek: www.petocz.hu, Petőcz Vendégház (Ászár, Petőfi S. u. 64.), Spar (Ászár), Zalka ABC (Ászár), VV market (Győrszentiván), Ildi-Food (Hévíz), Vigadó (Dunaújváros), Bástya (Bábolna), Jobb Dáma (Hánta), Kisbér Cukrászda (Kisbér), Pisztráng (Bábolna)

Paulus Gold Ezerjó 2021

Ha mór, akkor ezerjó – tartja a mondás. A Paulus Molnár Borházat Molnár Pál alapította 2012-ben, és mára már ez az egyik legnagyobb és legsikeresebb borászat a borvidéken. Az ezerjó szőlőfajta természetesen fontos szerepet játszik a birtok életében. A 2020-as ezerjónak szalmasárga színe van. Illata vonzó, zöld almát és körtét is felfedezhetünk benne. Mediterrán karakterű bor virgonc savakkal.

Lelőhelyek: Auchan, Borháló, Bormúzeum, BorPont, CBA, Elixír, Eszencia, Lovas restaurant, Öreg Halász restaurant, Pannon Borbolt, Piroska Csárda, Velence Spa

Spontán – Ezerjó 2021 (száraz) 
Igazi móri, régi iskola szerint készült. Hordóban spontán erjedt, majd finom seprőn még 5 hónapon át érlelt szűretlen tétel. Illatában sárga dinnye, édeskömény, visszafogott vanília, ízében sós, ásványos jegyek, intenzív savérzet (király savak), pörköltmogyoró, körte
Utóíz hosszú, gazdag korty, tiszta gyümölcsös ásványos ízvilág és a palackos érlelés nagyon jót tett/tesz neki!
Lelőhelyek: Spontán Pince, Lamberg Pince, Öreg Prés Étterem, Borfalu (Budapest)

Made with love by Nemos Creative