Loading...

Borkereső


kedvezmeny
vén kecske

Brigád Vén Kecske Ezerjó, 2018, Mór (száraz)

Kecskénk legnagyobb erénye talán a sokrétűség. Borunk alapanyagául szolgáló szőlőt 4 nagyon kicsi parcelláról szüreteltük, melyből 3 a Vén-hegyen, 1 pedig a Kecske-hegyen található. Ezek a kis terültek mindegyike kicsit más: eltérő kitettség, más- más talaj, különböző életkorú szőlőtőkék, eltérő klónok… Ami közös: a cél. A lehető legkoncentráltabb szőlőfürtök kinevelése. Ha ez sikerül, már nem sok dolgunk akad. A mustok spontán kierjednek (a vén- hegyi rész hordóban, a kecske- hegyi tartályban), 6 hónapig finom seprőn érnek, végül összeházasodnak és boldogan élnek míg el nem fogynak.

Lelőhelyek: Café Csiga (Budapest), Borista Kóstolóműhely (Sárvár), BorPont Delicate (Győr), Prosit (Tata), The Saloon (Tata)

ven kecske val

Brigád, Vén Kecske Ezerjó Válogatás, 2019, Mór (száraz)

Kizárólag kiemelkedő évjáratokban készítjük el válogatás Ezerjónkat. Pályafutásunk során eddig kétszer volt rá lehetőségünk.  A legszebb –már töppedt szemeket is tartalmazó- fürtöket október legvégén szüreteltük. A 24 órás áztatást és kíméletes préselést követően a mustot negyedtöltésű 400l- es hordóba fejtettük. A december végéig tartó lassú, de egyenletes erjedést a szőlő sajátélesztői végezték, amit 10 hónapos finomseprős érlelés követett.

Lelőhelyek: Brigád (Mór, Hársfa utca 10.)

Amfóra

Csetvei Ezerjó A – Amfora, Mór, 2019 (száraz)

Az agyagamforás borkészítés és tárolás ősi módját már a görögök és rómaiak is ismerték – s ez a tudás segített Krisztinának is. Lehetővé tette, hogy kifejezésre juttassa a saját megközelítését, és hogy tehetsége megmutatkozzon a bor készítésében. Légli Attila kőagyag amforáiban spontán erjedéssel erjedt és érlelődött bor illatában akácvirág, csonthéjasok és érett alma érződik, mellette trópusi gyümölcsök, vanilia és fehér bors. Az ízélményt a gyümölcsösség határozza meg – főleg trópusi gyümölcsöket mutat –, a vibráló savak pedig tökéletes egyensúlyban vannak. Felfedezhetünk még grapefruitot, akácot, őszibarackot, illetve paradicsomlevélre és nedves kövekre emlékeztető jegyeket.  Elegáns bor, amely kiválóan érvényesül ételek mellé, és remekül párosítható tenger gyümölcseivel és hideg felvágottakkal.

Lelőhelyek: holnapottabor.hu, Pinceképviselet, A borkereskedő (Gárdony), BorPont (Győr)

hordo

Csetvei Ezerjó H – Hordó, Mór, 2019 (száraz)

Az egyedülálló, helyi ezerjó szőlőfajtából Krisztina azért készít bort, hogy megmutassa, miről is szól ez a borvidék, és mire képes egy kis csavarral – ha a magyar tölgy (225L-es hordók, spontán erjesztés) és a finom seprőn érlelés jellegzetes aromáival párosul. Gazdag illat tele almával, barackkal, banánnal, mangóval, leheletnyi fával, toastossággal és gombával. Kóstolva nagy testű és buja. Száraz, egész szájat betöltő bor, amelyben a toastos, kenyértésztára emlékeztető ízjegyek mellett zöld almát, vaníliát, őszibarackot és citromot is felfedezhetünk benne. Gyönyörű, hosszú lecsengése lebilincselő.

Lelőhelyek: holnapottabor.hu, Pinceképviselet, bar24.hu

mámor

Geszler máMÓR Móri Ezerjó 2019 (száraz)

Acéltartályban készült ez a tüzes Ezerjó és került 3 hónapra fahordóba, melytől kerekebb, selymesebb lett. A hordót móri kádármester készítette vértesi fából, közvetlen a szőlő mellől, így a végeredmény egy igazi mórikum lett. Lokálpatrióta móri családként nemcsak ezt az Ezerjót, hanem Ezerjó élményeket is szeretnénk Önöknek nyújtani.

A Móri Ezerjó hungarikum és mórikum is, mint ahogyan Nagy Benedek szobrászművész is az Mórnak, aki a címkén szereplő Bukfencező angyalt is készítette.

felszaraz

Geszler Móri Ezerjó, 2019, Mór (félszáraz)

Ha Móri Borvidék, akkor Ezerjó! Hungarikum: zászlós bora és büszkesége a borvidéknek és pincészetünknek is. Magas alkohol- és savtartalmú, friss, tüzes, férfias, testes és reduktív. Szeretnénk ezzel az Ezerjóval és a rajta lévő móri látnivalókkal ezerjó élményeket kívánni minden bor és Mór-kedvelőnek! Kis maradékcukortartalma miatt könnyebb desszertek mellé is kiváló!

szaraz

Geszler Móri Ezerjó, 2018, Mór (száraz)

Az ezerjó szőlőfajta remek példája. Figyelem! Fiúgyermek-áldó hatásáról máig szól a helyi legendárium, aki nem hiszi, járjon utána… Bor és gasztronómia: aperitifként 10-12 °C-on, fehér és fűszeres húsokhoz, egy jó csülkös ételhez káposztával, krumpli gombóccal, vagy amihez jól esik.

Friday Kapitány Ezerjó, 2019, Mór (száraz)

Sokszor azzal jutsz el ismeretlen és csodálatos világokba, ha hagyod magad vezetni. Engedd át az irányítást Friday Kapitányunknak, aki egy karakteres, erőt sugárzó, magával ragadó egyéniség. Hidd el, nem fogsz csalódni, mindvégig a hatása alatt tart majd.

Lelőhelyek: Friday Winery (Mór), 0,75 Bistro (Budapest), Beat (Székesfehérvár), Öreg Prés Étterem (Mór), Palack Borbár (Budapest)

Friday Hordós Ezerjó, 2017, Mór (száraz)

Mert ahogy telik az idő, érik bennünk valami, és szépen lassan meglátjuk a világ igazi értékeit. Ez a bor is ilyen, apáink bora. Végtelenül ízes, lágy, testes. Nincs benne semmi harsány, nem ítélkezik és nem beszél mellé. De ha megszólal, mindig igazat mond.

Lelőhelyek: Friday Winery (Mór), 0,75 Bistro (Budapest), Beat (Székesfehérvár), Öreg Prés Étterem (Mór), Palack Borbár (Budapest)

ezerjo

Frittmann Ezerjó, 2020, Soltvadkert (száraz)

Zöldessárga színű bor, amelynek nemcsak színe, hanem – citrusos, zöldalmás, fehér szirmú virágos, őszibarackos jegyeitől – az aromatikája is friss hatású. A test könnyed, a szerkezet lendületes, hála az arányos alkoholtartalomnak és a dinamikus savérzetnek, amelyek feszessé teszik a kortyot. Egyenes, jó arányokkal bíró, izgalmas bor a Kunság egyik jellegzetes szőlőfajtájából. 12-14°C-os hőmérsékleten ajánljuk szárnyasokhoz, és halételekhez, sajtokhoz.

fahordó

Frittmann Fahordós Ezerjó FVP, 2017, Soltvadkert (száraz)

Citromsárga színű bor, amelynek illatában a sárga húsú gyümölcsös jegyek mellett mézes, vajas, vaníliás aromák jelennek meg. A közepes korty aromatikája párhuzamosan fut az illattal, az almás, körtés, mangós zamatok mellett pörkölési jegyeket érzünk. Ez utóbbiak enyhe krémes érzetet adnak a bornak, amelynek elsődleges szerkezeti elemei mégis határozott, élénk savai maradnak. A fűszeres lecsengés hosszan megmarad a szájban. Ajánljuk fogyasztani 14°C-on szárnyas és halételekhez, és fehér mártásos húsokhoz.

linz

Lincz Ezerjó, 2019, Mór (száraz)

Ha Mór akkor Ezerjó, mondhatnánk enyhén általánosítva, de miért is van, hogy egy település neve ennyire összekapcsolódik egy borfajtával? Az ezerjó egy magyar származású szőlőfajta, azonban ezen a tájon talált igazi otthonra. A Móri-borvidék ökológiai adottságai, a meszes, néhol löszös talaj miatt a borok karakteresek, magas savtartalommal rendelkeznek. Az Ezerjó fürtje középesen nagy, bőtermő, a bogyók nagyok, vastag héjúak, középérésű és rothadékony. Borának színe zöldes-fehér, illata, zamata diszkrét nem hivalkodó ugyanakkor gerinces, testes, savban gazdag bor, azonban ez a savtartalom nem ütközik ki, hanem mintegy belesimul a bor harmóniájába.

Lelőhelyek: www.linczpince.hu, Lincz Pincészet (Mór, Zrínyi u. 21., hétköznap 7.00–14.00)

ezerjo
miklóscsabi ezredes ezerjó, 2019, Mór (száraz)
Apa termel. Ezerjót. nevel. lovagol lángot. Csókában morog, kerülget madárfészkeket. vár, kivár. szüret nálunk utoljára.

Aranysárgába hajló szín, visszafogott illat. Egy fahordós Ezerjó, ahol megjelenik Mór vulkanikus talajának mineralitása. Kicsit melegedve határozottan sós, krétás, illatjegyek a megszokott citrusok, emellett vaníliás jegyekkel egészülnek ki. A szájban leginkább sós, minerális. Kissé melegebben némi citrusosság is megjelenik a korty közepén. Lendületes és tüzes, de egyben vaníliásan krémes a fahordó jegyei tetten érhetőek.
Ételpárosítás: tatarbeefsteak
Lelőhelyek: miklóscsabi pincéje (Mór, Ezerjó u. 3.), Kempinski Hotel (Budapest)

Paulus Gold Ezerjó 2020

Ha mór, akkor ezerjó – tartja a mondás. A Paulus Molnár Borházat Molnár Pál alapította 2012-ben, és mára már ez az egyik legnagyobb és legsikeresebb borászat a borvidéken. Az ezerjó szőlőfajta természetesen fontos szerepet játszik a birtok életében. A 2020-as ezerjónak szalmasárga színe van. Illata vonzó, zöld almát és körtét is felfedezhetünk benne. Mediterrán karakterű bor virgonc savakkal.

Lelőhelyek: Auchan, Borháló, Bormúzeum, BorPont, CBA, Elixír, Eszencia, Lovas restaurant, Öreg Halász restaurant, Pannon Borbolt, Piroska Csárda, Velence Spa

petocz

Petőcz Ezerjó, 2019, Ászár (száraz)

Az Ezerjó szőlő termesztése hosszú múltra tekint vissza az ászári körzetben. A borvidék egyik kedvelt fajtája volt, hiszen a markáns savaknak köszönhetően, az Ezerjóból készült bor jól eltartható. Településünkön „Cilifánt” néven szokták emlegetni, a hagyomány őrzés jegyében Pincészetünk is e névvel fémjelzi az Ezerjóból készült borainkat.  Az Ezerjóból készült bor citrusos illatjegyeket hordoz, és erőteljes savgerince adja meg a bor jellegzetes frissességét.

Lelőhelyek: www.petocz.hu, Petőcz Vendégház (Ászár, Petőfi S. u. 64.), Spar (Ászár), Zalka ABC (Ászár), VV market (Győrszentiván), Ildi-Food (Hévíz), Vigadó (Dunaújváros), Bástya (Bábolna), Jobb Dáma (Hánta), Kisbér Cukrászda (Kisbér), Pisztráng (Bábolna)

Made with love by Nemos Creative