Loading...

Véleményed van az ezerjóról? Írd meg nekünk! Meg sem állunk, amíg 1000 gondolatot össze nem gyűjtünk…


cover

Írj nekünk: info@hungarianwines.eu

„A Kunságon jártunk és itt kóstoltam életem első ezerjó borát. Kellemes találkozás volt! A Frittmann Pincészet FPV 2017 fahordós ezerjóját kóstoltam, amely szép szárított gyümölcsöket, citrusos aromákat és virágos jegyeket mutatott.”

Britt Karlsson, BKWine, Svédország / Franciaország

karson
Chris

„Az első benyomásom az volt, hogy az ezerjóból készült borok egyszerű, üde, ropogós borocskák. De amint jobban felfedeztem ezt a Hungarikum fajtát, rájöttem, hogy sokkal több van benne – és alkalmas a hordós vagy amforás érlelésre, de akár pezsgősítésre is. Valóban „ezernyi jó ” születhet ki belőle!”

Chris Boiling, Canopy (IWC), United Kingdom

„Ezt a helyi, meglehetősen ismeretlen szőlőfajtát a lehető legtisztább formájában kell kóstolni, ezért választottam azt az ezerjót, amely kicsi, egészséges ültetvényen terem (Csetvei Pince), érlelési idejét pedig amforában töltötte. Mivel az értő borkedvelők azért sóvárognak, hogy egy szőlőfajtát a lehető legtisztább formájában ismerhessenek meg, ez a bor az egyik legjobb opció számukra.”

Emanuel van Melkebeke, Roi des Rois, Belgium

Emanuel
Wojciech

„Az egyik legizgalmasabb magyar szőlőfajtának tartom, amelyben van potenciál, hogy kiemelkedjen a többi közül, intenzív, ugyanakkor friss borokat ad a mai kor igényei szerint.”

Wojciech Bonkowski, Poland

„Tavasz a palackban” – mondja Isabeu Sas, a belga Our Daily Bottle borkereskedés tulajdonosa. „Nehéz kiejteni, az igaz, de nagyon örülök, hogy találkozhattam ezzel a szőlőfajtával, méghozzá hazai pályán!”

Isabeu Sas, Our Daily Bottle, Belgium

Isabeu
Suze

„A legutóbbi magyarországi utazásom során lenyűgözött az ezerjó szőlőfajta sokszínűsége és zamatai. Határozottan többre érdemes, megérdemli, hogy megismerje a világ.”

Suze Renner, Luxury Columnist, Egyesült Királyság

„Az ezerjó alkalmas rá, hogy kellően kifejezze az adott terroirt – nézzük csak meg, mennyire különböző borokat ad Móron és a kunsági Soltvadkerten. És ha pezsgőről van, az ezerjónak ahhoz is megvan mindene: a neutrális aromaprofil és a magas sav itt feltétlenül előnyt jelent. Nos, szó szerint bármit készíthetünk belőle a könnyed, jó ivású nyári boroktól a közepes testű, hordós érlelésű borokon át akár az édesborokig. Talán ezt jelenti a neve is: ha értesz hozzá, ezernyi jó dolgot hozhatsz ki ebből a szőlőfajtából!”

Sergey Smolin, Oroszország

Sergey

Made with love by Nemos Creative