Az agyagamforás borkészítés és tárolás ősi módját már a görögök és rómaiak is ismerték – s ez a tudás segített Krisztinának is. Lehetővé tette, hogy kifejezésre juttassa a saját megközelítését, és hogy tehetsége megmutatkozzon a bor készítésében. Légli Attila kőagyag amforáiban spontán erjedéssel erjedt és érlelődött bor illatában akácvirág, csonthéjasok és érett alma érződik, mellette trópusi gyümölcsök, vanília és fehér bors. Az ízélményt a gyümölcsösség határozza meg – főleg trópusi gyümölcsöket mutat – a vibráló savak pedig tökéletes egyensúlyban vannak. Felfedezhetünk még grapefruitot, akácot, őszibarackot, illetve paradicsomlevélre és nedves kövekre emlékeztető jegyeket. Elegáns bor, amely kiválóan érvényesül ételek mellé, és remekül párosítható tenger gyümölcseivel és hideg felvágottakkal.
Lelőhelyek: Csetvei webshop, HolnapOttaBor.hu, Pinceképviselet, Öreg Prés Étterem (Mór), Szaletly, Tasting Table, Móri TDM iroda – Lamberg Pince, Borfalu